Veranderen is een keuze
Health / Alternative

Mindfulness voor een beter en gezonder leven

Je zit niet goed in je vel. Het gaat niet echt slecht met je maar je voelt je gehaast. Een continu ervaren druk regeert je hoofd. Je moet van alles en je alles lijkt op jouw schouders te rusten. Je rent van hot naar her en je hebt teveel verantwoordelijkheden en taken. Kinderen, werk, huishouden, je sociale leven, een studie wellicht. Bedenk het maar. Het lukt niet om uit dat stramien van druk zijn en druk voelen te komen. Je leven schiet gevoelsmatig aan je voorbij. Je leeft van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie maar ook van je rust, rust je niet meer uit. Zingevingsvragen komen op. Waar doe je het voor? Is dit wat je voor ogen had? Er is een andere en gezondere weg, namelijk mindfulness.

Mindfulness voor rust in je hoofd en je lijf

Mindfulness is een trainingsmethode van meestal 8 weken, waarin je leert en oefent om in het nu te leven door het sturen van je aandacht. Je hoeft niet per se je leven heel anders in te richten. Het gaat om de manier waarop je de dingen doet en ervaart. Wanneer je in je hoofd altijd maar met je volgende taak bezig bent kan je aandacht niet bij wat je in het moment doet, zijn. Die aandacht terug krijgen is goed te bereiken door te oefenen. Bij mindfulness is het dan ook van doorslaggevend belang dat je je huisopdrachten doet. Je moet dus willen investeren. Je krijgt er veel voor terug; een betere gezondheid en een gelukkiger en rustiger gevoel. Wie wil dat niet?

Mindfulness basistraining volgen als kennismaking

Mindfulness basistrainingen worden door heel het land gegeven en bestaan voor kinderen en volwassenen. Zoek eens in jouw buurt en informeer naar de mogelijkheden. De training is laagdrempelig voor jong en oud en ideaal als kennismaking met het mindful denken. Woon je in de buurt van Zutphen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met mindfulness Zutphen voor een basistraining. Geef je leven een goede en gezonde wending en vaar er wel bij.

https://www.tanneverhulst.nl