Veranderen is een keuze
Image default
Vervoer en transport

Alles wat je moet weten over het regelen van een taxi op Schiphol

Kom je binnenkort terug van vakantie en landt je vliegtuig op Schiphol? Denk er dan eens aan om een taxi te nemen vanaf de luchthaven naar je plaats van bestemming. Snel, makkelijk en comfortabel; de ideale oplossing voor als je vermoeid terugkomt van een geweldige vakantie, ook al betaal je er misschien wat meer voor.

Waar kun je een taxi regelen op Schiphol?

Er zijn drie taxicentrales op Schiphol, gelegen bij aankomsthal 1, 2 en 3. Deze taxicentrales zijn bedoeld om het nemen van een taxi zo gemakkelijk mogelijk te maken voor reizigers. Je kunt bij de taxicentrales terecht voor een taxi naar elke bestemming, of het nu gaat om een rit naar Amsterdam of naar een bestemming verder weg. Als je dus van tevoren een taxi boekt, let er dan op in welke aankomsthal je aankomt zodat de taxi op de goede plek staat.
Je kunt ook een taxi regelen bij de taxi-informatiebalies in de aankomsthallen. Hier kun je vragen stellen en informatie krijgen over de beschikbare taxi’s en hoe je een taxi kunt reserveren.

Hoe kun je een taxi reserveren op Schiphol?

Er zijn verschillende manieren om een taxi te reserveren op Schiphol. Je kunt bijvoorbeeld een taxi reserveren via de taxi centrale Schiphol of de taxi-informatiebalies op de luchthaven. Je kunt ook een taxi reserveren via een taxi-app, zoals Uber of Gett.
Als je een taxi wilt reserveren via een taxi-app, moet je de app downloaden en je persoonlijke gegevens invoeren. Vervolgens kun je een taxi reserveren door uw bestemming in te voeren en te betalen via de app. Je kunt ook een vaste prijs afspreken voor je rit, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat moet je weten over de taxi’s op Schiphol?

Er zijn verschillende soorten taxi’s beschikbaar op Schiphol, waaronder personenauto’s, busjes en zelfs limousines. Sommige taxi’s zijn voorzien van een meter, terwijl anderen vaste tarieven hanteren. Als je een taxi met een meter neemt, is het verstandig om ervoor te zorgen dat de meter is ingeschakeld voordat je vertrekt, zodat je niet te veel betaalt.
Het is ook belangrijk om te weten dat sommige taxi’s op Schiphol alleen cash betalingen accepteren. Informeer hier voor de zekerheid naar voor vertrek.