Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Dozen niet meer weg te denken in onze maatschappij

Dozen zijn alom vertegenwoordigd en zonder hen zou ons dagelijks leven er beduidend anders uitzien. Dit verwijst natuurlijk naar de kartonnen doos. Het materiaal dient als buitenverpakking, versterking van andere materialen en vooral als verkoopverpakking voor tientallen productgroepen. Het bijzondere kenmerk van de doos is de combinatie van verschillende eigenschappen. Aan de ene kant is het veel dikker en sterker dan papier – het wordt in een soortgelijk proces geproduceerd, maar bestaat meestal uit meerdere lagen en heeft een hogere dichtheid. Dit maakt karton stabiel en toch licht. Tegelijkertijd heeft karton dezelfde oppervlakte-eigenschappen als papier. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden bedrukt en gecoat bij de Dozenhal.

Dozen bieden een optimale bescherming

Of het nu gaat om breuken, krassen of vocht: tijdens het transport worden dozen blootgesteld aan talrijke schadelijke invloeden die blijvende schade aan de verpakte goederen kunnen veroorzaken. Niets is vervelender wanneer blijkt dat de door u verzonden of gekochte goederen niet op hun bestemming aankomen op de manier waarop u ze heeft verstuurd of dat wenst. Om ervoor te zorgen dat de goederen en producten onbeschadigd bij de ontvanger aankomen, is het belangrijk dat de verpakking voldoende bescherming biedt. U kunt bij de Dozenhal kiezen uit een breed scala aan opties om uw producten te beschermen. Bescherm artikelen in kartonnen dozen bovendien met bubbeltjesfolie of bescherm de inhoud met vulmateriaal. U kunt samen met de professionals van de Dozenhal heel wat maatregelen treffen zodat gevoelige goederen de klant in perfecte staat bereiken.

Ecologische balans

Zoals alle papieren verpakkingen heeft karton een zeer goede ecologische balans. Meer dan 60 procent van de in Europa geproduceerde gecoate dozen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De verse vezels zijn afkomstig van de hernieuwbare grondstof hout. Aanvankelijk leidt dit tot uitdagingen, maar het is ook een stimulans voor voortdurende innovatie. Want karton glanst van buitenaf, indien gewenst kunnen de door u gewenste dozen zelfs door de professionals van de Dozenhal bedrukt worden met uw eigen logo, slogan of quote. Een uitgebreid assortiment kan onverhoopt niet toereikend zijn bij speciale wensen qua afmetingen. Ook dat is geen probleem indien u contact opneemt met de Dozenhal. Zij kunnen een doos op maat voor u ontwerpen. Vraag naar de voorwaarden.

Gerelateerde artikelen

Buitengewoon Mediation Limburg

Welke zorgverzekering past bij mij?

3 jarige massage opleiding tot holistisch therapeut