Veranderen is een keuze
Health / Alternative

Een loopbaancoach kan het verschil maken

Bij veel zaken in het leven kan je begeleiding krijgen. Dus waarom geen hulp zoeken als je een loopbaanvraag hebt? Er zijn mensen die hun hele leven gelukkig zijn in het werk dat ze doen. Maar wanneer je wat onrustiger bent of misschien wel nieuwsgieriger, of je hebt een droomwens in relatie tot je werk dan is het handig om iemand een tijdje met je mee te laten kijken. Iemand die je aanhoort maar die ook belangrijke vragen stelt. De vragen die je niet verwacht en die anderen je niet durven voor te leggen. Vragen die je tot nadenken aanzetten en je soms van je stuk brengen maar ook duidelijkheid scheppen. Het is een proces, er ligt geen pasklaar antwoord. Een loopbaancoach kan jouw helpen met de zoektocht naar duidelijkheid.

De hulp van een loopbaancoach kan doorslaggevend zijn

Een loopbaancoach kan je helpen bij al je loopbaanvragen, dilemma’s of praktische sollicitatieproblemen. Een loopbaancoach is geïnteresseerd in jouw persoon, is niet oordelend, heeft verstand van en zicht op de arbeidsmarkt en vraagt je volledige aandacht en inzet. Achter bijna elke loopbaanvraag schuilen weer andere (levens)vragen. Pas als je daar zicht op hebt kun je beslissingen gaan nemen. Zijn er hobbels op de weg? Zie je beren? Allemaal zaken die aan bod kunnen komen. Loopbaanbegeleiding loont!

Wacht niet te lang; streef je dromen na

Ik ken mensen die na loopbaanbegeleiding eindelijk de stap durfden te maken naar het buitenland. Het opzetten van een eigen onderneming aldaar is een fikse en spannende klus. Maar na de inzet van loopbaancoaching durfden ze het aan. Anders waren ze in Nederland gebleven in een werkomgeving waar ze zich niet gelukkig voelden. Het hoeft natuurlijk niet altijd zo’n ommezwaai te zijn. Zelfs het overstappen van de ene werkgever naar de andere kan soms net iets te spannend zijn. Ook dan is het inschakelijken van een loopbaancoach een goed zet.

https://kompaszie.com