Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

EHBO cursus

Waarom een EHBO cursus onmisbaar is

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel thuis als op straat of op uw werk kunt u dan ook getuige zijn van een ongeluk of van iemand die plotseling onwel wordt. Op zo’n moment is het dan ook fijn als u weet hoe u moet handelen. Tijdens een EHBO cursus leert u daarom precies hoe u eerste hulp moet verlenen, en hoe u kunt helpen bij zowel kleine als grote ongevallen of andere situaties.

Wat leert u tijdens een EHBO cursus?

Tijdens een EHBO cursus leert u snel en adequaat te handelen bij de meest voorkomende ongelukken en situaties. Hierdoor zult u precies weten wat u moet doen als iemand een hartstilstand krijgt, maar kunt u ook helpen als iemand bijvoorbeeld een kneuzing of botbreuk oploopt. Daarnaast komen andere onderwerpen zoals brandwonden, vergiftigingen, in- en uitwendig letsel en vervoer op korte afstand aan de orde tijdens de cursus. Dankzij de EHBO cursus zult u dan ook goed voorbereid zijn om altijd en overal de reddende engel te kunnen zijn van de mensen in uw omgeving.

Een veilige en fijne samenleving voor ons allemaal dankzij EHBO’ers

Een EHBO cursus is geschikt én nuttig voor jong en oud. Een ongeluk gebeurd immers altijd onverwacht, en in sommige gevallen is het erg belangrijk om snel te kunnen reageren. Hoe meer mensen kennis hebben van eerste hulp, hoe beter! Daarom streeft het Oranje Kruis er naar om zoveel mogelijk mensen een eerste hulp bij ongelukken cursus aan te bieden. Zo kunnen er dankzij de EHBO’ers meer mensenlevens worden gered, en wordt onze samenleving nog veiliger en fijner. En dat is wel zo’n fijn idee voor zowel uzelf als uw geliefden.