Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Wat u moet weten over implantaten

Implantaten: misschien heeft u dit woord weleens in onze praktijk langs horen komen. Maar wat is het nou eigenlijk? Om het even kort uit te leggen: een implantaat is een vervanging van de natuurlijke tandwortel en dient als een stevige basis voor een kroon, brug of een kunstgebit. De meeste implantaten zien eruit als een soort schroef. Deze schroef is vaak gemaakt van titanium.

Intakegesprek over implantaten

Een implantaat wordt bij Staalwijk Tandarts door een tandarts implantoloog gedaan. Het verschilt per gebit wat voor een soort behandeling u nodig heeft. Daarom maken we altijd eerst een afspraak om een intake te doen. We doen een persoonlijk onderzoek en maken eventueel foto’s. Tevens krijgt u tijdens de intake krijgt u persoonlijk advies van de tandarts, kunt u uw wensen aangeven en kunt u natuurlijk vragen stellen.

De behandeling van een implantaat

Het aanbod van Staalwijk Tandarts gaat van vervanging van een enkele tand tot de complexe reconstructie van weefselgebreken. We beschikken over technische mogelijkheden en operatietechniek. Tijdens de intake bespreken we hoe we u gaan behandelen en wat dus bij u van toepassing is.

Na de behandeling

Afhankelijk van de behandeling ervaart u eventuele napijn. Na een operatieve behandeling wordt er vaak meer pijn ervaren. U kunt eventuele voorgeschreven pijnstillers innemen om de pijn te verzachten.

Vragen over implantaten?

Heeft u nog vragen over het plaatsen van implantaten? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via de telefoon of de mail. We helpen u graag verder.

https://www.staalwijktandarts.nl/