Veranderen is een keuze
Image default
Dieren

Wat zijn essentials voor je kat?

Katten zijn een van de meest voorkomende huisdieren ter wereld. Heb je ook besloten om een nieuwe kat te adopteren? Is het je eerste keer en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen probleem. Je moet ten eerste je huis goed voorbereiden. Vervolgens moet je alle benodigdheden in huis halen. Het belangrijkste wat je nodig hebt is natuurlijk kattenvoer. Je kunt kattenvoer online kopen of in de dierenwinkel. Vervolgens heb je ook een voedingsbak en waterbak nodig. Katten hebben graag een warm en comfortabel bed. Deze moet je dus ook aanschaffen. Wat heb je nog meer nodig? Hier zijn verschillende benodigdheden voor katten.

Kattenvoer

Het is belangrijk dat je het voer van je kat in de dierenwinkel koopt. Je moet het voer van je kat niet in supermarkten kopen, want die bevatten kunstmatige ingrediënten die de gezondheid van je kat kunnen schaden. De beste voeding voor katten is die met echt vlees en andere natuurlijke ingrediënten zoals fruit, groenten en granen. Dit zijn gezonde voedingsmiddelen die je kat fit en actief kunnen houden.

Kattenbak

De kattenbak is een ander essentieel item voor katten. Dit is waar je huisdier zijn afvalstoffen uitscheidt nadat hij heeft gegeten of water heeft gedronken. Er zijn twee soorten kattenbakken op de markt: automatische en handmatige. Automatische bakken zijn duurder dan handmatige, maar ze zijn gemakkelijker in gebruik omdat ze een zelfreinigende functie hebben, waardoor het niet meer nodig is de uitwerpselen elke keer dat je huisdier ze gebruikt handmatig uit te scheppen. Handmatige kattenbakken zijn goedkoper, maar vergen meer werk omdat je het afval elke keer handmatig moet verwijderen.

Krabpaal

Katten klimmen en krabben graag. Een hoogwaardige krabpaal geeft je kat iets om te doen en houdt hem bezig zodat hij niet in de problemen komt. Wil je een krabpaal kopen? Zorg er dan voor dat deze een stevige basis heeft. Zo voorkom je dat hij omvalt. Vervolgens moet de krabpaal even hoog zijn als je kat. Zo kan de kat op zijn achterpoten staan en zijn lichaam goed strekken. Het is ook een goed idee om een krabpaal te kopen die voorzien is van een rammelbal aan de bovenkant. Dit zal je kat nieuwsgieriger maken.

Kattenspeelgoed

Je katten houden van spelen. Je moet ze dus voorzien van een breed scala aan speelgoed. Je katten vinden het misschien leuk om met een bal te spelen. Je kunt een bal kopen die is gevuld met kattenkruid. Zorg ervoor dat het speelgoed veilig is voor katten. Let op speelgoed dat verstikking kan veroorzaken. Je moet ze dus geen speelgoed geven met kleine onderdelen zoals pom-poms, veren of belletjes. Je moet het speelgoed controleren om hun veiligheid te garanderen voordat je het aan je kat geeft. Kattenspeelgoed heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het je katten aanmoedigen om actiever te zijn. Vervolgens kan het dienen als mentale stimulatie. Het stelt je kat in staat om zijn natuurlijke jachtgedrag te ontwikkelen. Je hebt dus een kattenbak, voeder- en drinkbak, voeding en speeltjes nodig. Dat zijn de meest essentiële dingen. Succes!