Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Winterdipje?

Het gebeurt iedereen wel eens dat je even in een dip beland. Hier doe je niks aan, het gebeurt nou eenmaal en soms is het niet door een bepaalde reden of gebeurtenis en is er niet meteen een voor de hand liggende oplossing voor. Deze dip hoeft niet perse meer te zijn of dieper te zitten en soms kom je er vanzelf na enige tijd wel weer uit. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je sneller uit je dip kan komen. 

Veel mensen hebben jaarlijks last van een winterdip. Als de wintermaanden beginnen en de klok weer achteruit gaat, vinden veel mensen zich verdrietig zonder reden. Vaak komt het doordat het zo lang donker is op een dag. Het is buiten niet gezellig, dus mensen voelen zich ook niet gezellig. Je kan proberen uit je winterdip te komen door af en toe een zonnebank te pakken. Ook is het goed om lekker naar buiten te gaan. Hoe koud het ook is, er is altijd wel wat te doen buiten. Al helemaal als het sneeuwt. Neem je broertje, je zusje, neefje, nichtje of je buurjongen mee naar buiten om een sneeuwpop te bouwen en te sleeën. Geluk en plezier om je heen werkt vaak aanstekelijk en wat is er nou mooier dan de glimlach van een kind.  

Als je denkt dat je winterdip overloopt in een zomerdip en je komt er niet zomaar vanaf, is het een goed idee om hulp te zoeken. Ook als je het niet zeker weet, maar het duurt je gewoon te lang. Je kan maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Ga eens opzoek naar een goede psycholoog Amsterdam of een psycholoog Leiden. Deze mensen hebben jaren geleerd om jou uit je dip te helpen. Zorg wel dat je kiest voor een psycholoog die bij je past. 

http://www.piekerpoli.nl