Veranderen is een keuze
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de top 5 vaardigheden van een doe-het-zelf-klusser

Elke man of vrouw die begint met klussen, moet ergens beginnen. Het huis moet namelijk soms toch echt onderhouden worden. Om hier altijd iemand voor te bellen is namelijk toch echt onnodig. Daarom presenteren wij hier een aantal vaardigheden die de sleutel tot succes in de wereld van repareren zijn. Lees snel verder om te zien of jij deze vaardigheden bezit!

 

 1. Houtbewerking 

Met houtbewerking haal jij de ruwe randjes van al jouw prachtige meubels en kunstwerken. Dit is een typische doe-het-zelver vaardigheid die je moet beschikken. Of je nu een eenvoudige boekenplank wilt bouwen of een ingewikkeld houtsnijwerk wilt maken. Houtbewerking biedt een wereld van mogelijkheden voor het aanpakken van projecten binnen huis. 

 

 1. Lassen

Wanneer je kunt lassen, vliegen de vonken er van af! Als je deze vaardigheid bezit, heb je de mogelijkheid om metaal te verbinden. Het opent een deur naar eindeloze mogelijkheden. Denk eens aan:

 • Metalen hekwerken repareren

 • Metalen meubels maken

 • Kunstwerken smeden

De opties met lassen zijn erg breed, dus zeker een vaardigheid die je als doe-het-zelf-klusser moet bezitten.

 

 1. Elektrische en sanitaire werkzaamheden

Voer elektrische en sanitaire werkzaamheden zelf uit en je bent in de gelegenheid om de volgende klussen zelf op te pakken:

 • Stopcontacten installeren

 • Verlichting vervangen

 • Lekkende kranen repareren. 

Het is een waardevolle vaardigheid voor elke klusjesman of -vrouw, waar je erg onafhankelijk van wordt. 

 

 1. Metselwerk en betonwerk

Een echte doe-het-zelf-klusser is in staat om sterke funderingen en structuren te creëren. Wil je een beschadigde stoeptegel repareren of een betonnen terras aanleggen? Deze vaardigheden stellen je in staat om allerlei bouwprojecten aan te pakken. Het is dus een echte vaardigheid die je moet beheersen om thuis lekker aan de slag te kunnen. 

 

 1.  Auto-onderhoud en reparaties

Voor de doe-het-zelver met een passie voor auto’s, is het leren van basisauto-onderhoud en reparaties een waardevolle vaardigheid. Denk hierbij aan het vervangen van:

 • Olie

 • Banden

 • Remmen 

Maar ook het doen van andere routinematige onderhoudstaken hoort hierbij. Het bespaart geld en je zorg voor een goed onderhoud van jouw voertuig. 

 

Het beheersen van deze top 5 vaardigheden maakt jou de ultieme doe-het-zelf klusjesman of -vrouw. Je bent dan in staat om een breed scala aan projecten aan te pakken en problemen op te lossen. Of je nu kunstwerken smeedt in je werkplaats, je huis onderhoudt of je eigen meubels maakt: al deze vaardigheden geven je de vrijheid om jouw klussen met eigen handen aan te pakken. Dus, pak je gereedschappen en ga aan de slag. De mogelijkheden zijn eindeloos!