Veranderen is een keuze
Image default
Woning en Tuin

Het beste kunstgras voor u!

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van kunstgras:

 1. Gebruik: Waarvoor wil je het kunstgras gebruiken? Wil je het gebruiken als speelveld, in een tuin, op een terras of op een andere locatie? Sommige kunstgrassoorten zijn beter geschikt voor bepaalde doeleinden dan andere.

 2. Kwaliteit: Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Hoe beter de kwaliteit, hoe duurder het kunstgras meestal is, maar het kan wel langer meegaan en kan beter tegen intensief gebruik.

 3. Prijs: Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bedenk hoeveel je bereid bent te betalen voor het kunstgras en zoek vervolgens naar een product dat aan je wensen voldoet binnen je budget.

 4. Onderhoud: Kunstgras heeft doorgaans weinig onderhoud nodig, maar sommige soorten zijn gemakkelijker te onderhouden dan andere. Bedenk hoeveel tijd en moeite je bereid bent te steken in het onderhoud van het kunstgras.

 5. Klimaat: Kunstgras is beschikbaar in verschillende soorten en diktes, afhankelijk van het klimaat waarin het wordt gebruikt. Bedenk in welk klimaat je woont en of je bijvoorbeeld te maken hebt met veel zon, regen of sneeuw.

 6. Gebruik door kinderen: Als je kunstgras gaat gebruiken in een speelomgeving voor kinderen, is het belangrijk om te kiezen voor een soort dat voldoet aan de veiligheidsnormen voor speeltoestellen.

 7. Duurzaamheid: Kunstgras is gemaakt van synthetische materialen die lang mee kunnen gaan, maar het is wel belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het product. Zoek naar kunstgras dat gemaakt is van duurzame materialen of dat gerecycled kan worden als het einde van zijn levensduur is bereikt.

 

Als je op zoek bent naar kunstgras voor een hockeyveld, is het belangrijk om te kiezen voor een kunstgras dat aan specifieke eisen voldoet. Zoek naar kunstgras dat:

 1. Geschikt is voor het spelen van hockey: Kijk naar de specificaties van het kunstgras en zorg dat het voldoet aan de normen voor het spelen van hockey. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het een bepaalde hardheid of stugheid heeft.

 2. Bestand is tegen intensief gebruik: Een hockeyveld wordt veel gebruikt, dus het is belangrijk om te kiezen voor kunstgras dat bestand is tegen intensief gebruik. Zoek naar kunstgras met een hoge slijtvastheid.

 3. Gemakkelijk te onderhouden is: Hockeyvelden moeten regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden om in goede staat te blijven. Zoek naar kunstgras dat gemakkelijk te onderhouden is en dat weinig onderhoud nodig heeft.

 4. Veilig is voor spelers: Kies kunstgras dat voldoet aan de veiligheidsnormen voor sportvelden, zodat spelers niet gewond kunnen raken tijdens het spelen.

 5. Duurzaam is: Zoek naar kunstgras dat gemaakt is van duurzame materialen of dat gerecycled kan worden aan het einde van zijn levensduur. Dit kan helpen om de milieubelasting te verminderen.