Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Op een veilige manier voertuigen besturen

Achteruitrijcamera’s zijn een fijne uitvinding. Zo hoor je steeds vaker iets over de achteruitrijcamera van Zwitserland. Het fijne is dat deze ook steeds vaker al automatisch in de wat nieuwere auto’s worden geplaatst, simpelweg omdat de camera ervoor heeft gezorgd dat er duizenden ongelukken zijn voorkomen. Het helpt je met het parkeren van de auto, terwijl je ook nog eens ziet wat er achter je auto gebeurt en dat is ideaal voor de bestuurder. Er zijn natuurlijk nog genoeg voertuigen die geen achteruitrijcamera bevatten, maar waar het wel echt een noodzakelijke uitvinding is.

Dit is vooral het geval bij vrachtwagens, omdat dit ontzettend grote voertuigen zijn waarbij het zicht niet altijd even goed is. Daardoor gebeuren er jaarlijks ook veel te veel ongelukken; de dode hoeken van een vrachtwagen zijn simpelweg te groot. Je ziet met behulp van de achteruitrijcamera juist wel de hoeken die je eerst niet kon zien, waardoor de kans op ongelukken sterk afneemt.

Daarnaast kan een achteruitrij camera handig zijn voor een hulpverleningsvoertuig, omdat het belangrijk is dat je goed zicht hebt op de weg wanneer je snel naar de plek van het ongeluk moet komen. Je wilt natuurlijk niet eindigen als de persoon die zelf hulpverlening nodig heeft naar aanleiding van een aanvaring met een ander voertuig. Je moet immers zo snel mogelijk bij het ongeluk ter plaatse zijn, en er mag dan ook geen tijd verloren gaan.

Wanneer je op vakantie gaat met een camper of met een caravan, is het ook lastig om goed zicht te hebben op de weg door de lengte van het voertuig. Je wilt zeker op vakantie geen ongelukken krijgen, waardoor je er voor moet zorgen dat je voor vertrek zo veel mogelijk maatregelen neemt om zo veilig mogelijk te rijden. Daarnaast kom je ook in de agrarische sector vaak achteruitrij camera’s tegen, omdat grote machines ook voor heftige ongelukken kunnen zorgen.

http://www.vanzwitserland.nl