Veranderen is een keuze
Image default
Entertainment

Pas op, puzzelen kan verslavend zijn

Op lange winteravonden is het in veel gezinnen een ontspannen tijdverdrijf. Als tegenhanger van de snelle en luidruchtige tv beelden waarvan je niet altijd uitrust. Je komt met het leggen van een puzzel 1500 stukjes in de flow van de afbeelding die voor je moet ontstaan. Of dat nu een prachtig landschap, een kunstzinnige afbeelding of een grappige striptekening is, maakt niet uit. Je loopt de kans om er niet meer mee te kunnen stoppen. Zeker als de contouren gelegd zijn wordt het verdergaan op de automatische piloot iets wat je maar moeilijk kunt loslaten.

Nog ééntje dan

Alsof je dat laatste biertje in de kroeg gaat bestellen, met tegenzin. Nog ééntje dan. En voor je het weet ben je alweer een paar puzzelstukjes verder naar het complete plaatje. Het laat je niet gemakkelijk los. Het gaat een verslaving lijken. Puzzel met een huisgenoot en je wordt beiden besmet. Een leuk muziekje op de achtergrond, je favoriete drankje en snack erbij en je avond kan niet meer stuk. Onschuldig vermaak voor jong en oud. Ga ravensburger puzzel 1000 afwisselen en je kunt weer van start. Ook leuk voor op de camping of als seniorenactiviteit. Iedereen kan het, iedereen snapt het.

Optelsom der delen

Zelfs de allerkleinsten leren het en vinden het leuk. Het leggen van een puzzel. Slechts een paar grote puzzelstukken van jan van haasteren is al een hele uitdaging voor hen. Ze hebben de bedoeling al snel door. Zonder veel woorden of uitleg weten ze de delen tot een geheel neer te leggen. Ze oefen in visuele discriminatie die ze belangrijk is voor het latere leren lezen en schrijven. De fijne motoriek wordt op een speelse manier getraind. Er ligt nauwelijks druk op, want het maakt niet uit wanneer de puzzel af komt. Spelenderwijs leren.

https://www.legpuzzels.nl/product-categorie/aantal-stukjes/1001-1500/