Veranderen is een keuze
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat doet een innovatie adviesbureau?

Wat doet een innovatie adviesbureau nou eigenlijk? Dat je die vraag hebt is geen wonder. Het is namelijk niet een bedrijf waar je elke dag mee in aanraking komt. Dat is niet erg, maar het is wel handig om te weten wat het precies is. Wellicht heb je zelf wel een innovatie adviesbureau nodig! Na deze blog weet jij exact hoe het zit omtrent een innovatie adviesbureau. Er worden een aantal werkzaamheden van innovatie adviesbureaus benoemd, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. 

Strategie

Voor bedrijven die nieuwe producten en diensten willen ontwikkelen en verkopen, is een duidelijke, effectieve innovatiestrategie van cruciaal belang. Een innovatiestrategie is een plan om marktaandeel of winst te laten groeien door product- en diensteninnovatie. Wanneer men naar innovatiestrategie kijkt, zien zij dat een effectieve strategie correct moet uitstippelen wie wat moet uitvoeren, op welk(e) product of dienst en segment gericht moet worden om de meeste groei te bereiken, en op welke onvervulde behoeften men zich moeten richten om klanten te helpen met een probleem. 

Wat het creëren van de oplossing betreft, moet een innovatiestrategie ook aangeven of een productverbetering, dan wel een baanbrekende innovatie aanpak het beste is. Een innovatie consultant kan daarbij helpen door samen te werken met klanten om een goede sturing te geven aan de vraag naar innovatie en de ontwikkeling van nieuwe manieren om het bedrijf van de klant te laten groeien. 

Blootleggen en herstellen van processen die niet werken

Wanneer organisaties steeds maar weer dezelfde processen blijven volgen omdat dat ‘is wat ze altijd hebben gedaan’, bewijzen ze zichzelf een slechte dienst. Niet alleen laat het steeds maar weer volgen van dezelfde processen weinig ruimte over voor innovatie, het kan ook inefficiënties en slechte gewoontes in stand houden die de groei van het bedrijf in de weg kunnen staan. Een innovatie adviesbureau kan je de belangrijkste vragen stellen over de processen die je toepast en kan je betere alternatieven en oplossingen aanbevelen die een enorm verschil kunnen maken in de omzet en winst.