Veranderen is een keuze
Image default
Zorg

De waarde van certificaten en veiligheid in de Incura EPD-software

Een EPD, oftewel een Elektronisch Patiënten Dossier, is een belangrijk hulpmiddel voor zorgverleners om de medische gegevens van een patiënt bij te houden en te delen met andere zorgverleners. Maar hoe zorgt men ervoor dat deze gegevens veilig worden opgeslagen en gedeeld, om de privacy van de patiënt te waarborgen? In deze tekst bespreken we verschillende maatregelen die Incura genomen heeft om een veilig EPD te garanderen.

Welke certificaten heeft Incura in bezit voor informatiebeveiliging?

Incura hecht veel waarde aan de beveiliging van patiëntengegevens en heeft daarom verschillende certificaten op het gebied van informatiebeveiliging, waaronder de KNGF dossiervoering. Zo wordt het Health Cloud Initiative managementsysteem voor informatiebeveiliging jaarlijks gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN 7510. Daarnaast is Incura in het bezit van DigiTrust-ISO27001 en DigiTrust-NEN7510 certificering. Dit betekent dat Incura voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en aan de aangescherpte Wet cliëntenrechten die in juli 2020 van kracht is geworden.

Als gebruiker van Incura EPD software voor professionals in de zorg, kun je gebruikmaken van handige flexibele zorgpaden die geïntegreerd zijn in het systeem. Zo kun je richtlijnen en je eigen werkwijze combineren en kiezen uit diverse losse formulieren voor elke stap binnen de intake. Ook kun je gebruikmaken van specifieke formulieren voor bijvoorbeeld Bekken Therapie en heb je beschikking over meer dan 60 richtlijnen die gemakkelijk te koppelen zijn.

Mocht je vragen hebben over Incura EPD software of geïnteresseerd zijn in een demo, dan kun je contact opnemen via info@ incura.nl of bellen naar 088 – 946 22 73.

Welke certificaten heeft Incura voor informatiebeveiliging en welk platform wordt gebruikt voor de EPD-software?

Incura is een betrouwbare leverancier van EPD software en biedt oplossingen voor ergotherapeuten, fysiotherapeuten, GGZ-specialisten, logopedisten, oefentherapeuten en multidisciplinaire praktijken. Het cloud-based platform van Philips Vital Health wordt gebruikt als basis voor de EPD software van Incura, dat voldoet aan internationale veiligheidsvoorschriften. Incura heeft ruime praktijkervaring en is gecertificeerd volgens ISO 27001 en NEN 7510, zoals eerder aangegeven.

Als EPD leverancier biedt Incura twee licentiemodellen aan: een vast maandelijks bedrag per gebruiker en een vast maandelijks bedrag per gebruiker plus 1% van de jaaromzet. Beide licenties zijn na 6 maanden opzegbaar. Incura rekent een alles-in-één prijs voor alle functionaliteiten. Voor meer informatie over de EPD kosten of functionaliteiten kan er contact worden opgenomen of een offerte worden aangevraagd. Incura is een van de beste EPD leveranciers op de markt voor zorgprofessionals.

Een veilig EPD

Een EPD, oftewel een Elektronisch Patiënten Dossier, is een belangrijk hulpmiddel voor zorgverleners om de medische gegevens van een patiënt bij te houden en te delen met andere zorgverleners. Het is van groot belang dat deze gegevens veilig worden opgeslagen en gedeeld, om de privacy van de patiënt te waarborgen.

Er zijn verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om een veilig EPD te garanderen. Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede beveiliging van de gebruikte software en hardware, bijvoorbeeld door middel van encryptie en sterke wachtwoorden. Daarnaast moeten alleen geautoriseerde zorgverleners toegang hebben tot het EPD, bijvoorbeeld door middel van een tweestapsverificatie.

Het is ook belangrijk om de patiënt zelf een rol te geven in de veiligheid van zijn of haar EPD. Zo kan de patiënt bijvoorbeeld toestemming geven voor het delen van zijn of haar gegevens en kan de patiënt ook inzage krijgen in wie zijn of haar gegevens heeft ingezien.

Al met al is een veilig EPD van groot belang voor de privacy en veiligheid van de patiënt en zijn of haar medische gegevens. Wenst u meer informatie? Bezoek dan eens de Incura website en neem contact op met een van onze specialisten.

https://www.incura.nl/