Veranderen is een keuze
Image default
Zorg

Openheid bij medische incidenten is voor alle partijen belangrijk

Bent u een arts of ander type zorgverlener en heeft u te maken met een medisch incident bij uw patiënt? In dit geval wilt u uiteraard zo snel mogelijk een goede oplossing vinden. Een van de belangrijkste maatregelen is openlijk in gesprek gaan met de patiënt. U mag hierbij openlijk praten over het medische incident, zoals aangegeven staat in de Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA). Het is van groot belang dat de patiënt, en eventueel zijn of haar naasten, zo snel mogelijk alle informatie krijgt over de fout of het incident waar hij of zij mee te maken heeft. Openheid bij medische incidenten is dus een speerpunt als het gaat om communicatie tussen u als zorgverlener en de patiënt. Hoe u dit doet, leert u in de workshops van Compass Collegial Coach.

Cursussen over persoonlijke communicatie met patiënten

Hoe creëert u meer openheid bij medische incidenten als zorgverlener? Dit leert u tijdens de praktisch gerichte trainingen van Compass Collegial Coach. Op basis van bekende en bijzondere casussen, oftewel situaties die in de praktijk voorkomen, leert u gespreksvaardigheden en doet u ervaring op op het gebied van openheid bij medische incidenten. Ook evalueert u hierbij situaties die worden voorgelegd door middel van videomateriaal. Eventueel oefent u ook gesprekken met professionele acteurs, zodat u goed voorbereid bent en zich zekerder voelt in vele situaties, hoe lastig die ook zijn. Zowel voor u als voor de patiënt is het belangrijk om openheid te creëren bij medische incidenten, omdat het voor beide partijen veel leed kan voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan lange, slopende juridische procedures.

Bekijk de trainingen en programma’s

Wilt u meer leren over openheid bij medische incidenten? Of bent u geïnteresseerd in wat Compass Collegial Coach voor u kan betekenen? Informeer naar hun trainingen op de website van deze organisatie en vraag eventueel om advies op basis van uw situatie. U kiest hier tussen groepsworkshops en individuele trainingen. Beide worden gegeven door deskundige coaches die werkzaam zijn in de zorg.

https://www.compasscollegialcoach.nl/