Veranderen is een keuze
Image default
Financieel

Wat Zijn Bitcoins?

Wat zijn Bitcoins? Voor degenen die het niet weten, bitcoins zijn een vorm van digitale munt die gebruikt kan worden voor de aankoop van echte goederen online. In de vroege dagen, er waren veel twijfels over deze nieuwe vorm van betaling en het vertrouwen dat consumenten in. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van deze methode, maar ook vele nadelen die aanwezig zijn geweest sinds de conceptie. Dit artikel zal zich richten op deze nadelen, zodat u kunt bepalen of het geschikt is voor u.

  

Wat zijn Bitcoins? Bitcoins zijn een vorm van Cryptocurrency die is gemaakt in 2021 door een onbekende persoon of groep van personen, onder de naam Satoshi Nakamoto. Ze brachten hun uitvinding aan het publiek en het was meteen populair. Het belangrijkste doel van hun vrijlating te vergemakkelijken en online uitwisseling tussen gebruikers met de hulp van een computer-programma, een zogenaamde peer-to-peer-software (PTP). Dit PTP stuurt elke gebruiker een kopie van hun persoonlijke sleutel om ervoor te zorgen dat alleen zij kunnen besteden aan hun bitcoins; ze hoeven niet te gaan door middel van een tussenpersoon, zoals een bank.

 

Wat zijn bitcoins? In tegenstelling tot reguliere valuta, bitcoins kunnen niet worden afgedrukt als papier geld.

Dit maakt hen moeilijker te vervalsen en er is geen centrale autoriteit die regelt haar aanbod. Dit maakt bitcoins zeer uniek in vergelijking met andere vormen van Cryptocurrencies beschikbaar in de markt.

 

Wat zijn Bitcoins? In tegenstelling tot reguliere Gelden, er is geen centrale autoriteit die toezicht houdt op het proces van hoe de nieuwe bitcoins in omloop. In plaats daarvan, elke gebruiker is verantwoordelijk voor het vinden en het verzenden van nieuwe bitcoins om hun collega ‘ s en dit proces vindt plaats via het internet, net zoals e-mail transacties gebeuren.

 

Wat zijn Bitcoins? Een van de grote voordelen van het bitcoin-systeem is het feit dat het niet nodig van een derde partij interventie te geven in de economie. In tegenstelling tot een traditionele bankbook of kasboek, een persoon kan zetten hun bestaande evenwicht in nieuwe bitcoins om met behulp van een speciale portemonnee. De wallet werkt net als een elektronische controle-account, behalve in plaats van contant geld wordt onttrokken uit de portemonnee, elke keer wanneer er een betaling is ontvangen, kunt u het verzenden van een betaling aan uw bitcoins om in plaats daarvan. Dit proces staat bekend als “Mijnbouw”. Als u een effectieve mining software programma op uw computer, dan kunt u gemakkelijk mijn nieuwe bitcoins op een regelmatige basis, zonder te hoeven vertrouwen op iemand anders werk.

 

Wat zijn Bitcoins? Net als elke vorm van Cryptocurrency, bitcoins zijn een virtuele munt.

In tegenstelling tot traditionele geld, maar bitcoins zijn volledig digitaal en worden opgeslagen op een gedistribueerd netwerk net als elke andere computer bestand. De manier waarop deze informatie wordt opgeslagen wordt genoemd “cryptografie” en er zijn veel verschillende manieren waarop dit systeem van encryptie werkt.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester