Veranderen is een keuze
Image default
Zorg

Professionele zorgboerderij in de omgeving van Dordrecht: zinvolle dagbesteding

Een zorgboerderij in de regio Dordrecht die plek biedt aan mensen met een beperking voor een zinvolle en leuke dagbesteding is Zorgboerderij de Bernerboefjes. Of het nu gaat om een persoon met een autistische stoornis, communicatie stoornis, leerproblematiek of verregaande dementie, bij deze zorgboerderij is er door de veelheid aan activiteiten altijd iets te doen dat aansluit bij persoon specifieke wensen en mogelijkheden. Deze zorgboerderij hecht er waarde aan om de cliënt een leuke en leerrijke dag op de boerderij te bezorgen en de thuissituatie van de naasten te verlichten.

Mogelijke activiteiten zorgboerderij nabij Dordrecht

Zorgboerderij de Bernerboefjes ligt net buiten Groot-Ammers en is daarmee goed bereikbaar vanuit regio’s Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem. Omdat het boerenbedrijf aan een doodlopende weg gesitueerd is, is er weinig hinder van omliggend verkeer. Zo kan er in alle rust genoten worden van de ruimte en de landelijke omgeving. Daarnaast valt er veel te beleven. Zo zijn er koeien, kippen, katten, honden en konijnen die allemaal verzorging nodig hebben. Cliënten kunnen hierbij helpen. Zo is het mogelijk de honden te trainen of te helpen bij het melken van de koeien. Verder is er een moestuin op het terrein waar cliënten groenten en fruit kunnen planten. Andere activiteiten zijn mogelijke uitstapjes in de buurt, een spelletje met andere cliënten of de begeleiding of bijvoorbeeld knutselen.

Aandacht voor zelfredzaamheid

De deskundige begeleiding van deze zorgboerderij in regio Dordrecht vindt het belangrijk bij te dragen aan de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de cliënten. Hier wordt op ingespeeld door cliënten eigen initiatief te laten tonen en zelf de activiteiten te laten ontdekken. Daarnaast wordt er geprobeerd cliënten zelf te laten klussen. Dit alles draagt ertoe bij dat de dagbesteding niet alleen leuk maar ook zinvol is. Voor bijvoorbeeld cliënten die zich willen voorbereiden op de arbeidsmarkt kan de dagbesteding hierdoor van extra nut zijn.

http://www.bernerboefjes.nl/welkom-bij-de-bernerboefjes.html