Veranderen is een keuze
Image default
Zorg

Ga voor een persoonlijke aanpak bij belevingsgerichte zorg bij dementie

Belevingsgerichte zorg is een doelgerichte methode in de zorg waarbij rekening gehouden wordt met de individuele behoeften van een cliënt en niet in de eerste plaats met de beperkingen. Bij belevingsgerichte zorg gaat het om het aansluiten van de zorg bij de belevingswereld en gevoelens van de cliënt, wat in het geval van dementie een aanzienlijk sterk effect heeft. Voor elke persoon is een andere aanpak bij dementie nodig, want er moet bij dementie goed rekening worden gehouden met de specifieke gedachten en gevoelens van een persoon op een bepaald moment. Daarom gaan de naasten van de betreffende cliënt vaak op zoek naar de beste aanpak, natuurlijk uitgevoerd door een persoon die verstand van zaken heeft.

De effecten van snoezelen belevingsgerichte zorg

De effecten van belevingsgerichte zorg bij dementie worden ondersteund door het zogenaamde ‘snoezelen’. Snoezelen is een samentrekking van snuffelen en doezelen. Ruimtes worden op zo’n manier ingericht dat deze passen bij de behoeften van de cliënt. Dit is een methode die in verschillende vormen van zorg wordt toegepast, omdat het – behalve bij dementie – ook een effectieve en belevingsgerichte manier van werken is bij verstandelijke beperkingen. Ook in de ouderenzorg en de kinderopvang worden snoezelen en snoezelruimtes ingezet. Bij Barry Emons vindt u een gevarieerd assortiment aan producten die gebruikt kunnen worden voor snoezelen en dus ook voor belevingsgerichte zorg bij dementie. U kiest een bepaald thema of u maakt gebruik van de creativiteit, in combinatie met de jarenlange ervaring, van de specialisten van Barry Emons. Ook voor slaapruimtes vindt u hier diverse producten voor snoezelruimtes.

Informeer naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van belevingsgerichte zorg bij dementie en voor de inrichting van passende ruimtes voor de cliënt? Dan kunt u bij Barry Emons vrijblijvend naar de mogelijkheden vragen. Hier vraagt u ook een offerte aan, zodat u weet waar u aan te bent met betrekking tot de kosten.

https://www.barryemons.nl/