Veranderen is een keuze
Image default
Kinderen

Kinderen opvoeden zonder overparenting

Kinderen opvoeden zonder overparenting

Veel ouders maken zich zorgen over de cijfers van hun kinderen en hoe het op school gaat. Deze activiteiten omvatten ervoor zorgen dat hun kinderen studeren en hun huiswerk maken. Het omvat ook het op tijd komen voor de voetbaltraining of het kopen van een goedkope kinderfiets. Vaak zien ouders het belang van het cultiveren van een ander aspect van de groei en ontwikkeling van een kind over het hoofd. Een goed mens zijn is net zo cruciaal. Het is gemakkelijk om de noodzaak over het hoofd te zien om de alomtegenwoordige boodschappen van de samenleving van snel plezier en snel consumentisme te bestrijden. Emotionele intelligentie en empathie zijn twee van de belangrijkste kenmerken van goede individuen. Dit is het vermogen om zich in andermans schoenen te verplaatsen en hun gedachten en perspectieven te begrijpen. Een hoog emotioneel quotiënt en kennis van de eigen gevoelens en die van anderen is een belangrijk onderdeel van het succes van het leven. Moedig je kind dus aan om zijn of haar gevoelens te uiten en laat hem of haar weten dat je om zijn of haar gevoelens geeft. Moedig je kind aan zich voor te stellen hoe zijn of haar vriendin zich voelt en laat hem of haar zien hoe ze zijn of haar emoties kan reguleren en naar een vreedzame oplossing kan werken.

Moedig ze aan om anderen te verheffen

De waarheid is dat veel kinderen stilletjes geweldige dingen doen in hun dagelijks leven, zelfs als er verhalen zijn over kinderen die zich bezighouden met pesten en ander slecht gedrag dat vaak de krantenkoppen haalt. Het kan gaan om een vriend aan het lachen maken of werken in een buurthuis. Stimuleer positief gedrag, zoals iets doen om iemands dag beter te maken (zelfs als het zo simpel is als een verdrietige vriend op de schouder kloppen). Zorg ervoor dat je praat over de negatieve gevolgen van negatief gedrag, zoals roddelen of pesten. Leg uit waarom en hoe het mensen aan beide kanten pijn doet (zij die gepest worden en zij die pesten). Vrijwilligerswerk kan de persoonlijkheid van je kind ook vormen. Ze leren zo rekening te houden met de behoeften van anderen die minder geluk hebben dan zijzelf en ze kunnen trots zijn op zichzelf omdat ze een verschil maken in het leven van anderen wanneer ze anderen helpen.Je kunt ze ook aanmoedigen om je te helpen bij het winkelen. Vergeet dan in ieder geval je shabbies shopper niet.

Bied spaarzaam beloningen aan

Het is belangrijk om te onthouden dat je kinderen niet moet belonen voor al het goede dat ze doen, terwijl je ze aanmoedigt om anderen te dienen. Je kunt ze belonen met speelgoed uit je rieten boodschappentas, maar je kunt ze ook de waarde leren van werken zonder beloningen te verwachten. Je kind zal vrijwilligerswerk associëren met een goed gevoel over het helpen van anderen in plaats van het ontvangen van beloningen voor zichzelf. Kinderen gedijen goed bij de goedkeuring van hun ouders en waarderen het om geprezen te worden. Af en toe een beloning is een uitstekende gelegenheid om je waardering te tonen voor het goede werk dat iemand doet.

Behandel ze met vriendelijkheid

Het modelleren wanneer je met hen omgaat, is de meest effectieve manier om kinderen te leren correct met jou en anderen te praten en op een prettige manier met anderen om te gaan. Houd ook rekening met de communicatiestijl van je kind. Gebruik je harde taal? Schreeuw je wel eens of zeg je onaangename dingen? Probeer dan eens een zachte en vriendelijke toon te gebruiken en doe dit zelfs als je met je kind over een fout praat. Leer je je kind regelmatig de basis etiquette, zoals “Dank u” en “Alstublieft” zeggen? Heeft je kind respect voor anderen en spreekt hij of zij ouderen aan met “meneer” en “mevrouw.”?