Veranderen is een keuze
Image default
Dienstverlening

Scheidingsmediation apeldoorn

Zoek hulp bij een scheiding via scheidingsmediation Apeldoorn

Ben je van plan om te gaan scheiden? Dan komt daar nog heel wat bij kijken. Niet alleen moet er juridisch het een en ander worden geregeld, maar ook praktisch moeten er zaken worden uitgewerkt. Je kunt het beste hulp inschakelen van een een specialist. Waar het voorheen standaard was om een advocaat in te huren, kan vandaag de dag een scheiding ook door een mediator worden geregeld. In dit blogartikel lees je waarom scheidingsmediation Apeldoorn een goede optie is voor jou. 

 

Een mediator voor jouw scheiding

Een mediator is een juridische professional die veel zaken kan regelen. Een mediator is een onafhankelijke partij bij een conflict. In dit geval is het juridische conflict de scheiding. De mediator zal de zaak bekijken en analyseren. Vervolgens komt de mediator met een onafhankelijk advies. Je hebt als ontvanger van dit advies zelf de mogelijkheid om hiermee akkoord te gaan of niet. Wanneer beide partijen akkoord gaat met het advies van de mediator, kan de mediator dit advies uitvoeren en de scheiding verder juridisch regelen. Er hoeft op deze manier geen advocaten aan te pas komen. Dit kan heel wat tijd en geld schelen.

 

Scheidingsmediation voor ieder stel?

Het klinkt dus een stuk aantrekkelijker om scheiding via mediation te regelen. Waar ieder stel dat wilt scheiden het eigenlijk zou moeten proberen als eerste optie, is het niet voor iedereen weggelegd. Wanneer een van de partijen niet akkoord gaat, moet er alsnog verdere juridische stappen worden ondernomen en wordt het alsnog een rechtszaak. Wanneer de gemoederen tussen de twee partijen al niet goed is, kan mediation wellicht niets opleveren. Het is de moeite waard om te proberen en te zien of het eventueel iets oplevert. Wanneer er stel nog altijd goed met elkaar kan omgaan en de scheiding meer een formaliteit is, kan mediation dé manier zijn. Zo voorkom je dat je tijd en geld verspilt aan onnodig lange procedures.

Zijn jullie als stel woonachtig in de omgeving van Apeldoorn? Dan is scheidingsmediation apeldoorn de juiste keuze voor jouw scheiding. Je kunt altijd gelijk een afspraak maken, maar ook vrijblijvend om advies of meer informatie vragen over jouw potentiële scheiding.