Veranderen is een keuze
Image default
Bedrijven

Zo kunt u uw tuinhuis op maat opknappen

Is het lang geleden dat u uw tuinhuis een goede onderhoudsbeurt heeft gegeven en wilt u graag voor de zomer deze opgeknapt hebben? Weet u alleen niet hoe u hieraan moet beginnen? Wij hebben de handigste tips voor u op een rijtje gezet. Van schoonmaak en onderhoud tot praktische uitbreidingen.

Onderhoud voorbereiding

Verschillende invloeden zoals weersomstandigheden, mos, algen en ander soort vuil kunnen ervoor zorgen dat uw tuinhuis er niet meer zo fris bij staat. Om uw tuinhuis goed te behandelen voor deze invloeden kunt u verschillende vloeistoffen gebruiken als bescherming. Het is erg belangrijk om voor het behandelen uw tuinhuis grondig te reinigen. Dit kan eventueel met een hogedrukreiniger. Haal eventueel verf en houtrot delen weg om uw tuinhuis zo veel mogelijk te optimaliseren. De stukken waar houtrot verwijderd is kunt u opvullen met een houtvuller. U kunt uw tuinhuis op maat behandelen met olie, beits of lak. Beits is vochtregulerend en beschermd het hout terwijl deze toch vocht in en uit zich kan laten trekken. Lak of verf isoleren het hout waardoor het op en andere manier bescherming krijgt. Olie dringt diep door in het hout en beschermd en voed van binnenuit.

Afwerken van uw tuinhuis

Na het grondig reinigen van uw tuinhuis en de nodige voorzorgmaatregelen genomen te hebben voor de invloeden van buitenaf kunt u starten met het afwerken van uw tuinhuis. U kunt beginnen aan verven en/of uitbreiden naar uw wens. Praktische uitbreidingen voor uw tuinhuis kunnen een veranda, extra terras, vaste of losse bloembakken of een overkapping in combinatie met carport zijn.

 

 

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/