Veranderen is een keuze
Image default
Bedrijven

Hoe behandel je een gezonde mond?

Als je je mond gezond wilt houden is het om te beginnen zaak dat je je gebit regelmatig en goed reinigt. Dit kun je doen door je tanden te poetsen, te flossen en goed te spoelen met een speciale gel of mondwater. Hiermee ga je problemen zoals gaatjes, tandplak, tandsteen, aanslag op de tong en een slechte adem vaak al goed tegen.

 

Kijk welk middel geschikt is tegen welke kwaal

Is dit niet voldoende of heb je nog last van andere mondproblemen? Kijk dan goed rond welke andere producten er te koop zijn om deze problemen zo effectief mogelijk tegen te gaan. Heb je bijvoorbeeld last van een witte tong, wondjes of blaasjes op je tong? Dan kan dit niet alleen flink zeer doen maar het is ook niet gezond. Daarnaast kan een vieze tong een slechte adem tot gevolg hebben en daar zit je natuurlijk niet bepaald niet op te wachten.

 

Reinig je tong met een goede schraper

Een tong die niet gezond is en daardoor niet mooi roze kijkt, is dit door de aanwezigheid van slechte bacteriën. Deze nestelen zich graag op plekjes waar weinig vocht en zuurstof aanwezig is. Door je mond, en daarmee ook je tong, goed te spoelen zorg je ervoor dat deze minder droog wordt en er meer zuurstof bij komt. Op die manier verdwijnen de schadelijke bacteriën. Je kunt ze tevens verwijderen door er een speciale tongschraper voor te gebruiken. Je kunt daarmee de nodige plak en aanslag op de gehele tong verwijderen want je komt er ook mee op plekken waar je anders moeilijk bij kunt. Wil je een tongschraper kopen? Kijk dan altijd eerst goed wat voor soorten er allemaal te koop zijn. Zo kies jij de schraper die het beste bij jou past en je mondprobleem oplost.

 

Wat te doen bij tandenknarsen

Heb je last van knarsetanden? Dan kan dit slecht voor je gebit uitpakken. Als je dit veel doet (bij de meeste mensen gebeurt het ’s nachts) dan kan dit betekenen dat je tanden snel afslijten maar ook dat je er hoofdpijn of pijn in je kaken van kunt krijgen of er slecht door slaapt. Zaak dus om dit probleem goed aan te pakken. Om knarsetanden tegen te gaan zijn verschillende soorten gebitjes te koop die je over de tanden heen plaatst. Zo voorkom je knarsen en slijten je tanden niet teveel af.