Veranderen is een keuze
Image default
Bedrijven

Zelf met tips op een professionele wijze een groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen is een klus die niet voor iedereen is weggelegd, er is veel kennis voor nodig, je hebt de juiste materialen nodig en je moet rekening houden met een heleboel zaken. Vrijwel alle elektriciens raden aan om een groepenkast vervanging over te laten aan een gespecialiseerde elektricien omdat er achteraf een hoop mis kan gaan. Wil je toch zelf een groepenkast vervangen doe dit dan aan de hand van de onderstaande tips.

Maak een stappenplan

Op het internet zijn tegenwoordig heel veel verschillende stappenplannen te vinden voor het vervangen van een groepenkast. Een groepenkast vervangen is niet een makkelijke klus en daarom is het handig om gebruik te maken van zo een stappenplan. Je eigen stappenplan maken kan nog beter zijn omdat je hier je eigen werkwijze in kan verwerken.

Hou rekening met de risico’s

Elektra kent veel risico’s, tijdens werkzaamheden maar ook achteraf. Tijdens de werkzaamheden kan je natuurlijk onder stroom komen te staan als je het elektra netwerk niet goed hebt afgesloten. Gebruik daarom ook altijd een spanningsmeter als je de stroom hebt afgesloten. Achteraf kan er brand ontstaan maar wat vaker voorkomt zijn stroomstoringen. Deze stroomstoringen ontstaan omdat er waarschijnlijk iets niet goed is aangelegd of als er schade is gemaakt.

Lees je goed in

Een stappenplan en alle risico’s kennen is niet goed genoeg. Voordat je zo een grote klus aan elektra gaat doen dan is het belangrijk om van alles te weten te komen over elektra. Wat zijn andere risico’s, hoe moet ik de werkzaamheden precies uitvoeren maar ook wat voor materialen je nodig hebt. Om direct te beschikken over de juiste materialen en kennis is heel belangrijk. Zo laat je bijvoorbeeld elektra niet open en bloot liggen als je extra materialen moet halen.