Veranderen is een keuze
Image default
Bedrijven

Cursus gebarentaal: als je sociaal verantwoordelijk wilt zijn

Als jij echt inclusief en sociaal verantwoordelijk wil zijn, dan moet je kunnen communiceren met dove of slechthorende mensen. Een cursus gebarentaal komt goed van pas om de gebarentaaltechnieken te kennen en leren.

Gebarentaal is een natuurlijke taal van expressie en visuele configuratie. Dove en slechthorende mensen kunnen daardoor communiceren met hun sociale omgeving, of het nu gaat om andere dove en slechthorende personen of anderen die ook de gebarentaal kennen. Met de cursus gebarentaal leer je de taal van dove of slechthorende mensen kennen, gewoon omdat je die nodig hebt vanwege je persoonlijke situatie, maar misschien ook omdat je als bedrijf geïnteresseerd bent in een aanpak van professionele kansen voor de dovengemeenschap. Tijdens zo een cursus leer je meer over slechthorendheid en gebarentaal als communicatiemiddelen om de integratie van mensen met een gehoorbeperking te vergemakkelijken.

Gebarentaal is relatief gemakkelijk te leren. De gebarentaalcursus is in principe geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van gebarentaal en het leren kennen van de groep doven en slechthorenden. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen met een doofheidsaandoening, personen die getraind willen worden in de zorg voor mensen met deze aandoening of sociaal verantwoordelijke ondernemers die met hun dove en slechthorende medewerkers zouden willen communiceren. Elkaar vloeiend onderwijzen, kennen en begrijpen in gebarentaal is essentieel voor inclusie, zodat doven en slechthorenden ook toegang kunnen blijven hebben tot informatie en communicatie met vrienden of geliefden.

Dit leer je onder meer tijdens een cursus gebarentaal:

  • De principes van communicatie in gebarentaal begrijpen;
  • De lexicale regels van gebarentaal kennen;
  • De basis- en intermediaire woordenschat van gebarentaal assimileren;
  • De woordenschat over tijden in gebarentaal kennen;
  • De regels en omgangsvormen in gebarentaal kennen;
  • Kennis van communicatie toepassen in relatie tot veelvoorkomende situaties;
  • Op speciale momenten communiceren.

Geïnteresseerd in de cursus gebarentaal? Maak gauw contact met ons!