Veranderen is een keuze
Image default
Energie

Waarom zijn fossiele brandstoffen slecht voor jou en het milieu?

Iedereen heeft ongetwijfeld al eens gehoord dat fossiele brandstoffen slecht zijn voor het milieu en dat we ze binnenkort niet langer mogen gebruiken. Weet je eigenlijk wat fossiele brandstoffen zijn? Onder de categorie van fossiele brandstoffen vallen onder andere aardolie, steenkool en de populairste brandstof in Nederland: aardgas. Deze ontstonden miljoenen jaren geleden uit de versteende resten van dieren en planten. Deze resten worden door de mens verbrandt om energie op te wekken. Helaas komt daarbij ook veel koolstofdioxide vrij, wat bijdraagt tot de opwarming van onze planeet. Zoals je weet, leidt dat tot heel wat problemen voor mens, plant en dier. Daarom maken we met zijn allen best geen gebruik meer van fossiele brandstoffen. Gelukkig vind je met behulp van Welke Energieleverancier een goed alternatief.

Wat te doen als je geen fossiele brandstoffen meer wil gebruiken?

Nu je weet wat fossiele brandstoffen zo slecht maakt, wil je waarschijnlijk overstappen naar een energiesoort die goed voor het milieu is? Om geen gebruik te maken van fossiele of grijze brandstoffen, kan je zogenoemde groene energie aanwenden. Deze energie is wel hernieuwbaar en wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens. Nu vraag je je vast af welke energieleverancier je deze stroom kan leveren en welke het groenst is? Op de website van Welke Energieleverancier zie je meteen welke Nederlandse leveranciers enkel groene stroom leveren. Wil jij geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen? Dan vertelt Welke Energieleverancier je wat je precies moet doen om over te schakelen naar een groenere leverancier.

Welke energieleverancier is het groenst? Ontdek het bij Welke Energieleverancier!

Als je fossiele brandstoffen helemaal achterwege wil laten, moet je je aansluiten bij een leverancier die enkel groene stroom gebruikt. Maar, welke energieleverancier doet dit en is het groenst? Welke Energieleverancier biedt je op hun website een beknopt overzicht van welke bron de energie van Nederlands groene leveranciers afkomstig is. Het overzicht toont hoeveel percent van de stroom wordt opgewekt door windmolens, hoeveel door zonnepanelen en dergelijke. De groene leveranciers, zoals Eneco en Greenchoice, krijgen bovendien een score toebedeelt op basis van een uitgebreid Greenpeacerapport dat onderzoek doet naar de duurzaamheid van energie. Wilt u niet enkel weten welke energieleverancier het groenst is, maar ook welke het goedkoopst is? Dan maakt u gebruik van de handige vergelijkfunctie die u de energietarieven toont die van toepassing zijn op uw situatie.