Veranderen is een keuze
Image default
Dienstverlening

Wat verstaat men onder een traineeship bij de overheid?

Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, direct na de studie aan het werk bij de overheid. Maar dit is zeker een mogelijkheid voor jonge hoogopgeleiden. Er zijn namelijk speciale traineeships die jonge professionals klaarstomen voor een carrière bij de overheid. Wilt u meer weten over een traineeship overheid en zien of uw kennis en opleidingsverleden wellicht geschikt is voor een traineeship? Lees dan gauw verder voor meer informatie over een traineeship overheid.

 

Een traject van twee jaar

Hoe lang doet een gemiddelde afgestuurde over het vinden van een geschikte baan? Gemiddeld genomen duurt dit nog aardig lang en steeds meer jonge HBO’ers en WO’ers settelen uiteindelijk voor een baan onder hun niveau. Dit is echt zonde, want deze tijd had veel beter geïnvesteerd kunnen worden in een tweejarig traject bij de overheid. Tijdens deze twee jaar werkt u als trainee en beschikt u over een functie op niveau. Dit is is dus heel anders dan een stagiaire plek. Voor extra hulp, volgt u ook een theoretisch traject deze twee jaar. Hier leert u meer over het werk bij de overheid en wordt u in twee jaar helemaal klaargestoomd voor een vaste aanstelling. Dit traineeship traject is een betaalde functie.

Wie kan werken bij de overheid?

De traineeships zij bijzonder divers, omdat het werk nu eenmaal veel variatie biedt bij de overheid. Er zijn altijd jonge geesten nodig om belangrijke posities later te kunnen vullen. Denk niet alleen aan politieke functies, maar ook facilitaire planning, communicatie, economie en dergelijke. Het is dus altijd aan te raden om online te kijken of u in aanmerking kunt komen voor een traineeship overheid. Kijk online of uw HBO of WO achtergrond iets te bieden heeft bij overheid.

Na de traineeship?

In deze twee jaar hebt u niet alleen een betaalde functie uitgevoerd, ook bent u helemaal klaar voor een toekomst bij de overheid. U kunt na de traineeship direct worden aangenomen voor een vaste aanstelling. Het voordeel van werken bij de overheid, is dat u terecht kunt in heel Nederland. Wilt u liever bij een andere overheidsinstelling aan de slag of op een andere locatie? Deze traineeship opent deuren in heel het land. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om na deze twee jaar een andere richting op te gaan. Een traineeship bij de overheid staat altijd goed op het CV en is daardoor altijd een aanwinst.

Komt u in aanmerking voor een traineeship overheid? Kijk online of en waar u aan de slag kunt. Deze traineeship biedt meer perspectief op de arbeidsmarkt en is een perfecte aanvulling voor uw CV. Start daarom als jong talent op de arbeidsmarkt goed met een traineeship overheid.