Veranderen is een keuze
Health / Alternative

Wil je weer contact met jezelf? Denk eens aan mindfulness!

Wanneer je merkt dat je leven uit evenwicht is is het verstandig om daar direct op in te spelen. Doorgaan op de bekende manier werkt niet. En hoe eerder je het roer omgooit des te beter voor jouw welzijn en welbevinden. We moeten veel in dit leven en het is heel logisch als je op een zeker moment overbelast raakt. Meestal heb je dat niet direct door. Sommige mensen kunnen er jaren mee doorlopen. Tot op een zeker moment het lichaam aangeeft niet langer op deze manier door te kunnen gaan. Mentaal of fysiek, daarin maakt ons lijf geen onderscheid. Daardoor kan mentale overbelasting zich uiten in fysieke klachten en omgekeerd. Hier is op eenvoudige wijze verandering in aan te brengen. Hoe? Door middel van mindfulness.

Gezonder leven door mindfulness

Met mindfulness leer je weer om in contact te komen met je lichaam en daarmee met jezelf. Door altijd maar dingen snel snel te doen, raken we weg van onszelf. Mindfulness is een methode waarmee je je zintuigen weer opnieuw leert gebruiken. Leven in het moment en met je aandacht zijn in het nu. Dat is eigenlijk de essentie van mindfulness. Dat klinkt eenvoudig maar je moet het wel leren en oefenen. Dat kan in een achtweekse groepstraining. Door vooral je huiswerk consequent te doen zal je merken dat er verandering optreedt. Het vergt investering om er uiteindelijk beter uit te komen.

Mindfulness trainingsgroepen voor iedereen

Mindfulness Zutphen heeft al veel trainingsgroepen gecoacht. Over het algemeen zijn de cursisten zeer tevreden over de resultaten. Er mag dan misschien geen wetenschappelijk onderzoek zijn dat resultaten kan meten maar als de meeste mensen blij zijn met hun  nieuwe’ leven dan is dat toch eigenlijk wat telt. Wil je graag gezonder leven en heb je gemerkt dat jouw manier daarin niet helpt? Wil je weten of mindfulness iets voor jou is of kan helpen bij jouw klachten? Neem vrijblijvend contact op met Mindfulness Zutphen en laat je voorlichten over de mogelijkheden.

https://www.tanneverhulst.nl