Veranderen is een keuze
Image default
Health / Alternative

Wat is een clearomizer?

Clear in het engels betekent helder. De naam clearomizer slaat dus op de transparante behuizing die kenmerkend is voor dit onderdeel van de e-sigaret. Maar verkijk je niet uitsluitend hierop bij het uitkiezen van een clearomizer. Ook de werking van de clearomizer verschilt namelijk met die van een de niet transparante cartomizer.

Waar zit het verschil dan nog meer in?

De bedoeling van de transparante behuizing is dat de gebruiker heel goed het vloeistof niveau (e-liquid) kan volgen en tijdig kan bijvullen. Het is ook altijd leuk om te zien hoe het proces van verstuiving (atomizing) nou plaatsvindt. Het bijvullen worden gedaan door middel van een speciaal geleverde naald waarmee de vloeistof in het reservoir wordt gespoten. Dit vereist wel wat vaardigheid en zal , vooral in het begin, er wel toe leiden dat je wat e-liquid zal morsen. Ook is de behuizing van de clearomizer dunner uitgevoerd. Dit levert zowel een voordeel als een nadeel op: Het voordeel is dat er hierdoor meer volume beschikbaar is om e-liquid op te slaan. Genoeg zelfs voor een paar dagen. De keerzijde is wel dat de clearomizer hierdoor wel heel gevoelig is en heel snel stuk gaat. Laat hem dus zeker niet vallen of ga er niet per ongeluk op zitten.

Een clearomizer biedt dus zeker heel wat voordelen aan. Net als elk nieuw product zul je echter ook rekening moeten houden met de minder positiefe punten en je er gewoon naar moeten aanpassen.